Heltai Gáspár Általános Iskola

Heltai Gáspár Általános Iskola

2012. március 15.


Cím: 1148 Budapest, Padlizsán u. 11-13.

Telefon: 06-1/363-02-02

Fax: 06-1/220-70-65

E-mail: heltaigaspar.iskola@chello.hu

Weboldal: www.heltaisuli.hu

Igazgató: Földesné Fábián Csilla

Kapcsolattartó: Czető Mónika

Kapcsolattartó elérhetőségei: 06-1/363- 02-02, 06-1/220-70-65

 

Intézménytörténet


Iskolánk Zugló Örs vezér tere zöldövezeti körzetében családias hangulatban működik.
2001-től egy olyan módszert vezettünk be, amely a gyermekek érdeklődésére építve hatékonyan támogatja az egyéni képességek kibontakozását, a kompetencia alapú oktatást. Montessori szellemiségű osztályainkban diákjaink humánus pedagógiai környezetben, életkoruknak megfelelő gondoskodást és törődést kapva szerezhetik meg ismereteiket, fejleszthetik készségeiket.

 

Az intézményben folyó képzési formák


Kiemelt feladatunk az alapkészségek (olvasás, írás, számolás, beszéd) fejlesztése. Leendő első osztályos tanulóink hagyományos szótagoló (elemző-hangoztató-összetevő), illetve a Meixner program segítségével sajátítják el az írás-olvasás alapjait. Célunk az olvasóvá nevelés.
A 4. évfolyamtól a normál (3) mellett emelt óraszámban (5), valamint nívócsoportban angol nyelvet tanítunk. A nyelvoktatást első, második, harmadik osztályban igény szerint szakköri keretben biztosítjuk.
Folyamatosan fejlesztett számítógéptermünkben ismerkedhetnek meg tanulóink a modern technika vívmányaival évfolyamonként heti 1-2 órában.

 

Sportolási lehetőségek, szabadidős foglalkozások


Tornatermünk, tágas sport- és játékudvarunk megfelelő terep a diákok mozgásigényének kielégítésére, a mozgáskultúra és az egészséges életmódra való igény (Natura program – ÖKOISKOLA, Szitakötő program ) kialakítására. Sportköri keretben játékos torna, labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, röplabda, floorball, atlétika, torna, szertorna, pingpong foglalkozások között válogathatnak a gyerekek.
Szabadidős foglalkozások (informatika, kézműves, diákklub, felvételi előkészítők, természetvédelmi, néptánc- és néphagyomány szakkör) célja a rejtett képességek, készségek kibontakoztatása, a sikerélmény megerősítése, a kulturált szórakozás és a művészetek iránti igény kialakítása, az önállóságra szoktatás. Önismeret-fejlesztési céllal délutáni foglalkozás keretében drámacsoport is működik.
Tanfolyami keretben keleti harcművészet (Aikido, Shotokan), korcsolya-, úszásoktatás folyik.
 

HÍRFOLYAM

Megvannak a népdalos továbbjutók is

A Zuglói Ifjúsági Centrum „Repülj madár, repülj!" címmel, harmadik alkalommal rendez tehetségkutató versenyt a kerületi diákoknak. Az idei rendezvényen két kategóriában - néptáncban és népi játékokban, illetve népdalban – versenyeznek a jelentkezők. Az első kategória selejtezőjét február 3-án a Vakok Állami Intézetének Nádor termében tartották, a ...

Zuglói a világ legrosszabb gyereke

Kovács Róbert, azaz Kavics, aki egy 1986-ban forgatott ifjúsági filmben a világ legrosszabb gyerekét alakította, Zuglóban talált otthonra. Mint mondta, nemcsak földrajzilag kötődik a kerülethez, a színészi pályát és a családot is ez a városrész adta meg a számára.

A Mórások nyerték az Autómentes nap vetélkedőjét

A Zuglói Ifjúsági Centrum autómentes napot szervezett Zuglóba. A kerületi polgárőrség néhány órára lezárta az Uzsoki utca Kassai tér mellett szakaszát, így tették néhány órára autómentessé a ZIC környékét. Erre azért volt szükség, mert a programok nagy része közterületen zajlott, amit az átmenő forgalom zavart volna.

Az eső sem mosta el az összefogást

A hónap eddigi leghidegebb és legcsapadékosabb napján, szeptember 14-én százak szedték a szemetet Zuglóban. A TeSzedd! akcióban közel hat köbméternyi hulladékot gyűjtöttek össze az önkéntesek.

Megkezdődött a vakáció

Június 14-én hivatalosan is befejeződött a 2012-13-as tanév. A középiskolákban az érettségi miatt már május elején elköszöntek az alma matertől a diákok, az általános iskolai ballagások viszont hagyományosan az utolsó tanítási napon zajlottak.

Újabb sport-pályázatot nyert meg az önkormányzat

Hamarosan újabb műfüves pálya épülhet a kerületben. A Magyar Labdarúgó Szövetség június 13-i döntésének értelmében ugyanis a Zugló Önkormányzata által benyújtott pályázat nyert: ezúttal a Heltai Gáspár Általános Iskola udvarán készülhet műfüves sportpálya.

Videok

Az oktatásért felelős államtitkár Zuglóban
2012. szeptember 14.
Dr. Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár Zuglóban tartott előadást a Szent István Király Zeneművészeti Szakközép Iskola dísztermében a helyi pedagógusoknak. Az új köznevelési törvény foglalkoztatja a tanárokat, hiszen a rendszerben lényeges változások történtek. Zugló részéről dr. Ferdinandy István alpolgármester köszöntötte a résztvevőket.
Az oktatásért felelős államtitkár Zuglóban
2012.09.14.
Jubileumi tanévnyitó az Álmosban
2012.09.03.
Tankönyvvásár Zuglóban
2012.08.17.